Gebrand op koffie: van boon tot barista

Na ervan gehoord te hebben op de blog van Caffénation en hem gezien te hebben in de Standaard boekhandel heb ik het boek dan ook maar voor mezelf aangeschaft.

Het is het eerste serieuze boek over de nieuwe koffie cultuur in België, geschreven door Bart en Peter (Viva Sara) Deprez

Ik moet zeggen dat het een boek is waar er een groot aantal zaken ivm met koffie worden afgetoetst. Gaande van de historiek, het oogsten, het branden, zettechnieken en recepten om te eindigen met een aantal weetjes over koffie en gezondheid en een aantal barista regels.

Voor mij waren vooral de hoofdstukken omtrent het branden en de verschillende uitzichten van de boon en het oogstproces interessant om te lezen, dit tezamen met een overzicht van de verschillende koffielanden en hun oogst en eigenschappen. De zettechnieken worden allemaal aangehaald maar niet tot in detail zoals bijvoorbeeld bij het boek van Scott Roa voor espresso zettechnieken.

Kortom een goed boek met een breed spectrum aan informatie. Als je iets meer wil weten van koffie is dit zeker een aanrader.

Uitgegeven bij Davidsfonds, Leuven

Advertenties

1 Response to “Gebrand op koffie: van boon tot barista”


  1. 1 Els De Deken oktober 28, 2008 om 7:50 am

    Ik kan alleen maar instemmen met wat je vertelt. Trakteer jezelf op een bedrijfsbezoek bij koffiebranderij Deprez en je zal onmiddellik begrijpen waarom dit boek er zo uitziet en zo volledig is. Ikzelf ben al jaren fan van deze koffie en van Bart en Peter Deprez. Ze zijn niet alleen gebrand op koffie, hebben er ook een boon voor en zijn gepassioneerd door koffie en het hele verhaal errond.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
WhAT?

This is the BAR CHOQ blog.

You can visit us in real life at:

BAR CHOQ
Minderbroedersrui 64
2000 Antwerpen

Or virtualy (for you facebook addicts) at "Other places"

Tweet tweet

Advertenties

%d bloggers liken dit: